Bastø Fosen blir hovedsponsor

 

Bastøfergen er en byidentitet for Moss. Nå vil rederiet være med på byjubileet og bidra til å skape folkefest i 2020. En signalbedrift, som binder Østfold og Vestfold sammen, blir med på spleiselaget for å sikre gode opplevelser i 2020.

– Det er utrolig viktig og gledelig for byjubileet at Bastø Fosen støtter Moss2020. At de vil bidra til at vi kan skape et stort byjubileum i 2020 er veldig stas for oss som jobber med forberedelsene og planleggingen, sier prosjektleder for Moss2020, Trygve G. Nordby.

Samarbeid. Prosjektleder Trygve G. Nordby (midten) er svært fornøyd med samarbeidsavtalen som binder Moss2020 sammen med Bastø Fosen. Adm. dir. Øyvind Lund (t.v.) og driftssjef Bendix Klykken i Bastø Fosen blir hovedsponsor av det kommende byjubileet. Foto: Svein A. Halvorsen.

Binder Østfold og Vestfold sammen

Nå begynner det virkelig å løsne for sponsorarbeidet rundt byjubileet. Nordby ønsker den andre store støttespilleren velkommen, og forteller samtidig at flere vesentlige Mosse-bedrifter kommer til å signere avtale med jubileet i løpet av kort tid. Bastø Fosen blir hovedsponsor, noe som innebærer vesentlige bidrag på flere måter.

 

– Dette ønsker vi å være med på. Moss er en viktig del av det vår fergeforbindelse bygger på, i og med at vi binder Østfold og Vestfold sammen. Samarbeidet rundt 300-årsjubileet i 2020 er noe vi gleder oss til, og det å støtte kulturarrangementer i 2020 er fint for både selskapet og våre ansatte, smiler administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen. Han karakteriserer Moss som veldig viktig for Bastø Fosen.

Ny bruk av fergene

Moss kommune har avsatt store midler for at byen skal feire 300 år med stil og spennende innhold. Når lokalt næringsliv er villige til å bidra, så betyr det bedre arrangementer for publikum. Og med et godt budsjett, kan det vanke mange gratisarrangement og lave billettpriser på andre arrangementer. Bastø Fosen er en av bedriftene som bidrar, både med penger og med spesiell bruk av fergen.

– Vi håper at vi også skal få til å få brukt en av våre ferger på en spesiell måte i 2020. Mossinger og annet publikum kan kanskje se frem til å være gjester på Bastøfergen på helt andre måter enn ren transport mellom Moss og Horten, sier fergedirektøren noe hemmelighetsfullt.

Øyvind Lund og hans kollega, driftssjef Bendix Klykken, var raske fra det første møtet med Moss2020 og til de tok beslutningen om å bli støttespiller. Som hovedsponsor av Moss2020 ønsker de å sette varige spor og bidra til at jubileet blir en viktig del av nyere historie.

Om ti måneder starter 2020 og 300-årsjubileet med stor folkefest og nyttårsfeiring, med tusenvis av mennesker på Kirketorget.

Fakta om Bastø Fosen

  • Stiftet i 1995, et datterselskap av Torghatten ASA.
  • Driver fergetrafikk mellom Moss og Horten.
  • Fergeruten betjenes av seks bilferger, fem i daglig drift og en i reserve.
  • Har over 200 ansatte, hvorav mange er fra Moss.
  • Overfarten tar ca. en halvtime. Bil koster, men både personer og sykler er gratis.