Drømmer om øyafestivalen

 

– Vi må ta alle sjansene vi får, sier Truls August Ulriksen i Vrengt. Sammen med resten av bandet er han én av hovedpersonene i kinofilmen oMoss som vises på Moss kino fra april. På torsdag spiller de på programlanseringen for Moss2020. 

Bandet, som i tillegg består av Eskil Roos Mangrud (tangenter), Magnus Rygge (vokal og gitar) Simon Lee (trommer) og Jakob Palmer Kverndokk (gitar), har spilt sammen i tre år. Det siste halvåret har de dokumentert hverdagen på kamera.  – Vi var ikke i tvil om at dette var noe for oss, sier Eskil Roos Mangrud til latter og nikk fra de andre i bandet. – Dette er en stor del av ungdomstida vår og vi bruker mye tid på bandet, så da er det fint å få vist det fram på skjermen. Det er jo slik at det noen ganger er dritt å spille i band og at det andre ganger er jæskla gøy, legger Magnus til.

– Hvordan blir det å se seg selv på kinolerretet?
– Jeg tror det blir rart, men også spennende å se vårt eget liv fra utsiden. Når vi er sammen og gjør ting med bandet er vi jo i en liten boble, så jeg er spent på hvordan det kommer til å se ut for folk utenfra. Jeg vil si at vi har en ganske spesiell connection mellom oss og håper det kommer fram i filmen, sier Eskil.

Oppdaget av fansen

Vrengt beskrives som ett av de mest lovende bandene i Østfold for tiden og har rukket å ha en rekke spillejobber på tross av at de bare er 17 år. De synger på norsk og beskriver musikken som Norsk indierock inspirert av 60- og 70-tallet, ja egentlig alle tiår i følge dem selv. – Vi er fem kompiser som har valgt å spille sammen og som har ulik musikksmak. Det at alle tar med litt fra hver sin genre gjør soundet vårt spesielt, sier Jakob. De mange spillejobbene har gjort at fansen har fått opp øynene for guttene.  – Vi merker at flere har hørt om oss og at de liker musikken vår, sier Truls.  – Jeg ble faktisk kjent igjen på Rema1000 her om dagen, sier han til latter fra de andre.

Fremtidsplanen er klar

Etter en sommer med flere spillejobber skal Vrengt nå bruke høsten til å øve inn nye låter dette skal dokumenteres på film.
 –  Hvilke fremtidsplaner har dere for bandet?
–  Vi har både store og mindre mål, slik som at vi nå jobber med å gi ut en EP i løpet av 2020. Den store drømmen er allikevel å spille på Øyafestivalen, sier Eskil og får ivrige nikk fra kameratene. – Eller Roskilde festivalen, det hadde vært sykt kult, legger Truls til.

Tekst: Berit Rødstøl