Onsdag 22. april 16:00
Sted

Moss

AVLYST! Åpning: UFEST 2020

Breaking, hiphop og filmpremiere er noen av aktivitetene ungdommene i Moss og Rygge kan velge mellom under ungdomsfestivalen Ufest.

AVLYST! Den anerkjente dansegruppa Absence Crew kommer til Moss kulturhus med forestillingen Circus Absence, mens hiphop-gruppa Awesomnia er klare for å røske tak i elevene med hiphop blandet med både g-funk og dancehall.

Fritidsklubbene holder åpent hele uka og bidrar med ekstra mange aktiviteter.

I tillegg arrangeres fylkesfi nalen i Ungdommens Kulturmønstring (UKM) for andre gang i Moss. – Vi fikk testet ut forholdene i fjor, og det ble en stor suksess. Det var kjempegøy å se så mange ungdommer fra hele Østfold samlet på ett sted, og vi satser på at det blir enda et hakk bedre i 2020, sier Arthur Olsen, fagleder i Kulturtjenesten i Moss. – UKM er noe vi jobber mot hele året, og som vi oppfordrer unge til å delta på. Det er et springbrett og en morsom erfaring.

Juryene består av profesjonelle, lokale aktører fra ulike fagfelt. Den lokale fi nalen går av stabelen 7. mars 2020. Påmelding starter 1. november, med siste frist fredag 6. mars.

Det blir premiere på ungdomsfi lmen oMoss, og elevene i kulturskolen vil bidra med underholdning. I tillegg skal elever fra Malakoff og Kirkeparken videregående skoler sørge for liv og røre i bygatene. Det blir rett og slett en innholdsrik uke for byens ungdommer og unge voksne.

– Vi ønsker å få ungdommen med, både som publikummere og deltakere, sier Olsen.

Under U-fest settes det opp et telt på Kirketorget. Her blir det følgende program:

22.04  Åpen dag med videregående skoler
22.04  Åpningsfest
23.04  Premierefest på ungdomsfilmen

 

 

Gratis arrangement
Arrangør

Moss kommune

Berit.Rodstol@moss.kommune.no
Foto av Absence Crew