Lørdag 15. august 10:00
Sted

Nesparken

AVLYST! Christian Frederik-løpet

Den store løpefesten

Når byens største løp går av stabelen er det alltid massevis av liv i sentrumsgatene og langs løypa, som tar deg langs vann og strand og gjennom historiske gater og grønne parker.

Oppstart i Nesparken. Barna starter klokka 10.00.

 

Christian Frederik-løpet er et sentrumsløp på ti kilometer og det største løpsarrangementet i Moss.

– Det er gøy å veldig gøy å delta i dette løpet. Det er et utrolig folkeliv. I Moss har vi tre slike dager hvor byen står på hodet og det er masse liv. Det er 17. mai, lørdagen under mossedagene og så er det Christian Frederikløpet. Ikke bare står byen på hodet, men det står på hodet utover løypa også. Løpet fyller ti år i selveste jubileumsuka, så i 2020 tror jeg det blir ekstra morsomt å være med. Ikke minst er det jo et kjempefint treningsmål, sier Håkon Sæter.

Variert løype

Løypa går fra sentrum, langs brygga og i en sløyfe ut på Jeløya, opp langs Glassverket og ned igjen ved Sjøbadet. Så bærer det over til bysiden igjen, til Nesparken, så Tigerplassen, ned langs Verket, forbi Konvensjonsgården og inn til målgang i sentrum.

– Så det er en flott løype med mye fint å se på, understreker han.

Alle kan være med

Hvert år settes det også opp vandregrupper på 10 og 5 kilometer, og barneklasser. De sistnevnte er 1408 og 704 meter lange. Distansen på den lengste ble bestemt av den viktige datoen 18.08.1814 da konvensjonen ble underskrevet her i Moss og den siste er da halvparten så lang. Startkontigenten går til å sikre løypa og leie inn politi som passer på at det ikke blir noen konflikter mellom løpere og kjøretøy den dagen.

– Hvem passer dette løpet for?

– Det ordinære løpet passer for alle som ønsker en utfordring. Både for de som løper aktivt og for de som bare vil ha et treningsmål. Mange utfordrer venner og kjente og har konkurranser seg imellom. Det er bare å melde seg på ved å gå inn på cf-lopet.no, oppfordrer Håkon.

 

Løpet er tilpasset smittevern.

Mer informasjon kommer.

Billetter på nett
Arrangør

Moss2020

post@moss.kommune.no