Fredag 14. august 18:14
Sted

Alfascenen, Nesparken

Fredstalen og fredskonserten med Det Norske Kammerorkester

På selveste fredsdagen, den 14. august, kommer et av verdens fremste og velrenommerte kammerorkestre til Moss. Det Norske Kammerorkester holder en storslagen konsert med navngjetne solister etter fredstalen. Og opplevelsen er helt gratis.

Christian Frederik-dagene handler alltid om fred, frihet og demokrati, også i en jubileumsuke. Christian Frederik skal ha vært ekstremt flink til å se folk, snakke med dem og hadde noen unike diplomatiske evner. I hans og konventionserklæringens ånd holdes en fredstale denne dagen. Rett i etterkant skal kammerorkesteret over alle kammerorkestre holde en storslagen konsert.

Store navn på plakaten

– Det Norske Kammerorkester er klare til å spille og nå jakter vi store solister. Det blir en stor og dyr scenerigg. Til denne konserten blir det også sendt invitasjoner til prominente gjester, som for eksempel representanter for kongefamilien og regjeringen, forteller arrangementsansvarlig Håkon Sæther.

– Vi har ikke avgjort hvem som skal holde fredstalen riktig ennå, men vi har noen ønsker. Greta Tunberg er ett av dem. Navnet hennes dukket opp fordi moren hennes er en operasanger som kammerorkesteret gjerne kunne tenke seg å lage en konsert sammen med. Men det skal passe for alle og en hver, så her er ikke alt avklart.

Mat og drikke

– Hva blir det av fasiliteter under konserten?

– Nesparken sluker et minimum av 10 000 mennesker, så dette skal planlegges godt. Parken vil antagelig ha noen ferdigriggede sitteområder og noen ståområder. Lenger bak kan man muligens ha med noe eget å sitte på. Og det du får kjøpt skal ha et grønt avtrykk. Det kan være gjennom flerbruks plastglass eller kortreist og god mat. Men du skal få kjøpt det meste av mat og drikke her og det skal smake godt.

– Når starter arrangementet?

– Akkurat på denne dagen liker jeg at ting starter 18.14, smiler Håkon.

Informasjon kommer
Arrangør

Moss kommune

Berit.Rodstol@moss.kommune.no