Torsdag 13. august 12:00 - 20:00
Sted

Kirketorget, Moss - (Hvis dårlig vær: Bylab)

In Search of Democracy 3.0 – del 1

Vi tegner din drøm for Nyquistbyen, togstasjonen og havna!
Hva slags fremtidig offentlig rom ønsker man seg i Moss? Hvordan skal området rundt den nye togstasjonen, Nyquistbyen, og havna utformes? Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes vil spørre deg som bor i byen – og tegne svaret ditt.

Jubilanten Moss gjennomgår for tiden omfattende endringer som vil definere byen for kommende generasjoner. I tillegg til at kommunen er slått sammen med Rygge og har fått nytt byvåpen, endres det fysiske landskapet: Nyquistbyen er jevnet med jorden, en ny tunnel graves, stasjonskompleks bygges for toget, og det vil sannsynligvis bli store forandringer rundt containerhavna og fergeleiet. Disse endringene skaper både entusiasme og konflikter.

Under jubileumsuka i august vil en gruppe billedkunstnere dukke opp på arrangementer og offentlige steder i byen og invitere forbipasserende til å tenke over og dele sine visjoner for byens nyeste utviklingsområder. Vi vil illustrere ideene, som så stilles ut i byen og på teaterets websider (www.oit.no).

Tegningene blir et bilde av hvordan området kan formes – en visualisering som uttrykker et mangfold av verdier og prioriteringer. Illustrasjonene blir stilt ut i det offentlige rom som inspirasjon til hvordan fremtidens Moss kan formes.

Vil du dele din drøm for byutviklingen i området? Møt oss på annonserte steder og tider i perioden  13.-15. august!

Deltakelse og adgang til installasjonen er gratis.

 

Om prosjektet:

In Search of Democracy 3.0 er et undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokalt demokrati  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. Høres det komplisert ut? Nederlandske Company New Heroes og regissør Lucas de Man gjør det enkelt! Kompaniet har reist Europa rundt med sitt opplegg In Search of Democracy 3.0 er invitert til feiringen av Østfold Internasjonale Teater i samarbeid med Moss 2020, for å bidra til samtalen om byens fremtid. Dette blir en samtale som ikke foregår via debattinnlegg og kronikker, men gjennom kunst og teater. I oktober inviterer vi til prosjektets andre del: en interaktiv teaterforestilling.

In Search of Democracy 3.0  er et pilotprosjekt under IN SITU Act og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa. Det har også mottatt støtte via Viken Fylkeskommune.

In Search of Democracy 3.0  presenteres av Østfold Internasjonale Teater i samarbeid med Byliv Moss, Christian Frederik-dagene og Moss 2020.

Arrangør: Østfold Internasjonale Teater
Les mer her: http://oit.no/performance/democracy-sketch/

 

Tider /steder:

Torsdag 13. august, 12:00–20:00
Kirketorget (Hvis dårlig vær: Bylab)

Fredag 14. august, 12:00–20:00
Kirketorget (Hvis dårlig vær: Bylab)

Lørdag 15. august, 12:00–20:00
Kirketorget (Hvis dårlig vær: Bylab)

Gratis arrangement
Arrangør

Østfold internasjonale teater

ida@oit.no