Søndag 9. august 13:00-17:00
Sted

Nesparken

Internasjonal festival – med drager og dronninger

Denne dagen vil det yre av liv i Nesparken. Drager skal snekres og flys gjennom luften. I teltbodene blir det servert mat og kunst fra ulike kulturer. Du kan få orientalske ornamenter malt på hendene eller kanskje lære en håndarbeidsteknikk fra et annet land. På scenen blir det dans og musikk fra fjern og nær.

– Dette skal være en festival der vi alle kan shoppe opplevelser, sier prosjektleder og kultursjef i Moss kommune, Daniella van Dijk-Wennberg, som har tro på å skape felleskap på tvers av nasjoner gjennom kultur. – Det blir god underholdning og spennende opplevelser. Her får du muligheten til å oppdage noe nytt, noe du ikke visste fra før, sier hun. – Å forebygge fordommer gjør vi ved å møte hverandre. Det ukjente er ofte skummelt, men når vi møtes tror jeg vi oppdager at vi har mer til felles enn vi først trodde.

 

Moss 2020 har engasjert Språk og kulturfestivalen til å sette sammen underholdningen på scenen

– Vi inviterer alle fra Moss og Rygge til å vise frem det de kan eller har laget, og vi ønsker å fylle scenen med et svært variert program. Vi skal blant annet finne frem til de største innvandrergruppene i distriktet og booke artister som gjenspeiler deres kultur. Vi har også noen større trekkplastre, som bandet Queendom. Catalyst kommer for å gi mentortrening til unge talenter som spiller i band. Den profesjonelle dansegruppen Tabanka skal ha workshop for inviterte dansere og resultatet skal vises frem på scenen. Og alt dette skjer samtidig fra klokken 12 og utover, smiler Daniella.

Informasjon kommer
Arrangør

Moss kommune

Berit.Rodstol@moss.kommune.no