Lørdag 6. juni
Sted

Luftforsvarets base Rygge/ Rygge flyplass

UTSATT TIL 2021. Rygge Air Show 2020

Luftforsvaret inviterer til spektakulært Air Show lørdag 6. juni, på Luftforsvarets base Rygge.

Utsatt til 2021. I forlengelsen av Luftforsvarets 75-års jubileum i fjor ønsker Luftforsvaret å vise nye og eldre fly på bakken og i lufta, som tjenestegjør og har tjenestegjort i Luftforsvarets tjeneste. Samtidig vil vi feire at det er 75 år siden Andre verdenskrigs slutt i Norge.

Luftforsvaret har vært gjennom en formidabel utvikling siden oppstarten under den andre verdenskrigen i 1944 og fram til i dag. Luftforsvaret er inne i en fase hvor de igjen moderniserer flyflåten, sitt materiell og utstyr, for å være et av verdens mest moderne Luftforsvar, til beskyttelse av fedrelandet og vår frihet.

På Rygge vil det være mulig å oppleve hvordan det er å være flyger i Forsvaret. I luften vil vi vise noen av kapasitetene og deres operative ytelse.

Det er ikke bare fly i Luftforsvaret. Vi har også mye materiell på bakken som dere kan se, røre, teste og komme inn i.

Under flyshowet vil det være anledning til å treffe og møte flere av flygerne, teknikerne og mange andre som jobber i Luftforsvaret til daglig. Slå av en prat eller om du lurer på hvordan det er å jobbe i Luftforsvaret, hvilke jobber vi har der, og hvordan du kan søke deg til oss.

 Vi håper anledningen vil bidra til mer interesse for Forsvaret og Luftforsvaret.

Det vil bli muligheter for å se vårt nye stealth F-35 kampfly på nært hold på bakken og i lufta,  og det vil kanskje også være muligheter for å kunne få prøve seg som pilot i F-35 simulatoren.

Flere sivile fly og fly fra andre land og NATO partnere vil også være til stedet på Rygge denne dagen, både på bakken og i lufta.

Flyshowet er også en del av feiringen av Moss 2020 – sammenslåingen av Rygge og Moss kommune, samtidig feires Moss sitt 300-års jubileum dette året.

Ikke gå glipp av årets store begivenhet, ta med hele familien, liten som stor.

Les mer her! 

Informasjon kommer
Arrangør

Luftforsvaret

stian.roen@u.mil.no