Tirsdag 21. april
Sted

Moss

UFEST 2020

Breaking, hiphop og fi lmpremiere er noen av aktivitetene ungdommene i Moss og Rygge kan velge mellom under ungdomsfestivalen Ufest.

Hele denne skoledagen skal foregå i Parkteatret og Moss sentrum. Den kulturelle skolesekken i Østfold og UFEST samarbeider med byjubileet i Moss om å gi elevene i 8., 9. og 10. trinn en dag full av forskjellige kulturuttrykk. Og først ut er Cirkus Absence.

Her møter elevene de tussete klovnene, de siamesiske tvillingene, den mystiske magikeren og damen med skjegg – og blir med å ta rotta på den sleipe sirkusdirektøren og hans assistent, gorillaen.

Circus Absence er historien om et suksessrikt sirkus som tar pusten fra publikum. I skyggen av de fantastiske artistene står en fattig ryddegutt med en stor drøm om å få bli med i manesjen. Når det viser seg at den griske direktøren er en stor svindler, er det nettopp ryddegutten som tar affære. Og det blir et spektakulært oppgjør!

Absence Crew er kåret til norgesmestere i breaking og er kjent fra Norske Talenter og Mitt Dansecrew på TV2. De har produsert en rekke kritikerroste og populære teaterforestillinger hvor breaking står i sentrum.

Etter denne halsbrekkende forestillingen er det på tide med lunsj. Vi oppfordrer alle elever til å ta med seg matpakke og spise den i godt lag med elevene fra de andre skolene på festivalområdet.

Deretter er hiphop-gruppa Awesomnia klare for å røske litt tak i elevene.

«Aldri vær stille. Vær så snill, bruk stemmen din, ikke vær redd!» sier Maria «LOTUS» Karlsen, frontkvinne i hiphop-gruppa. Frontkvinne, sier du? I ei hiphop-gruppe? Jepp! Det er ikke mange av dem, men LOTUS er definitivt én.

«Jeg har alltid stått opp for meg og mine. Jeg har aldri holdt kjeft om mine meninger.» sier hun, og det kan du høre i musikken hennes også. For dette er hiphop med mening. Awesomnia består av beatboxer Beatur fra Island og Nick Hatch fra Australia på trommer. Sammen skaper Awesomnia aggressiv, smooth og selvsikker hiphop med klare innslag av både g-funk og dancehall.

Vi lover elevene mange inntrykk med disse to forestillingene, og gleder oss til å bli med dere gjennom dagen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Idé/opplegg: Den kulturelle skolesekken i samarbeid med UFEST og Moss 2020
Gratis arrangement
Arrangør

Moss kommune

Berit.Rodstol@moss.kommune.no
Foto av Absence Crew