Onsdag 14. august 18:14
Sted

Verket scene

Fredstalen 2019

Mossekonvensjonen av 14. august 1814 ble til Nordisk fred. Moss var vertskap for fredsforhandlingene mellom Norge og Sverige. Moss er en fredsby.

Fredstalen ble første gang holdt 14.august 2011 av fylkesmann Anne Enger. Siden den gang har Fredstalen blitt holdt av: HKH kronprins Haakon Magnus, Thorvald Stoltenberg, Robert Mood, Ine Marie Eriksen, Erik Fosse, Børge Brende, Erik Solheim og Liv Tønnes.

I år er det professor fra Peace research institute Oslo (PRIO) Kristian Berg Harpviken, som skal holde talen. Kristian Berg Harpviken er seniorforsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO), og han var direktør ved instituttet fra 2009 til 2017. Hele hans akademiske karriere har han fokusert på Afghanistan og landene rundt, han tok doktorgrad i 2006 på sosiale nettverk og tvungen migrasjon i Afghanistan, og har ledet en rekke større og mindre forskningsprosjekter på relaterte temaer. Forskningsinteressen hans inkluderer migrasjon, transnasjonale bevegelser og mobilisering, regional sikkerhet og borgerkrigsdynamikk. Harpviken har publisert bredt akademiske tidsskrifter og bøker, kommenterer hyppig i media på utenriks- og konfliktsaker og foreleser jevnlig for akademiske og generelle publikum. I 2015-16 var han del av utvalget som evaluerte Norges innsats i Afghanistan 2001-2014.

Ved siden av talen blir det et kulturprogram ledet av skuespiller Jonas Urstad.

Ta ut gratis billett
Arrangør

Christian Frederik-dagene

hakon.saether@moss.kommune.no