Frikar klare for Morsalangs

 

Vi skal danse både på land, i vann og i lufta, så det blir dritheftig, sier danser Sara Enger Larsen.

Frikar er den første artisten som lanseres i forbindelse med kulturfesten Morsalangs i august 2020. Mossingen Sara Enger Larsen er en del av talentprogrammet FRIKAR X, til det anerkjente, Valdresbaserte dansekompaniet som står for grensesprengende bevegelseskunst. – Å se Frikar opptre ved Mossefossen kommer til å bli både nytt og magisk, sier Håkon Sæther, prosjektleder for Morsalangs. – Dette er en av de mer spennende dansegruppene vi har i Norge og vi er svært fornøyde med å ha dem med på laget, sier han.

Morsalangs beskrives som den største kulturfesten i Moss i nyere tid. – Dette er en fest til ære for byens vugge med Mosseelva og Mossefossen, sier Håkon Sæther. – Energien og kraften i vannet samlet folk, med kort vei til både saltvann og ferskvann, legger han til.

Morsalangs skal være en fest for alle som har bodd i Moss, som bor i Moss og som skal bo i Moss. Morsalangs skal vise mangfoldet, kulturen, naturen og menneskene. Den er for de som har opplevd mange kulturbegivenheter, og den er for de som er på sitt første kulturarrangement. Morsalangs er en folkefest for alle.

 

Her kan du se utdrag fra en av Frikar sine vandreforestillinger i naturen, Draumefangaren i Åbjøra-juvet i Valdres. Under Morsalangs vil de gjøre en egen stedsspesifikk visning langs elva.

 

 

Om Sara Enger Larsen:

27 år, fra Moss. Begynte på barnebillett da jeg var 4 år. Etter ballettlinjen på Fagerborg videregående gikk jeg et år på Musikallinjen på Balettakademien i Gøteborg, så 1 år på Spin Off forstudium i dans og videre tre år på Kunsthøgskolen i Oslo, bachelor i jazzdans.

Hva inspirerte deg til å begynne å danse?
Jeg danset før jeg kunne gå, og har alltid vært glad i musikk og bevegelse. Fra jeg startet som miniballerina ble det mye lek og dans, og etterhvert mestring, som igjen drev meg videre. Kroppen er kul og den har så mange muligheter og begrensninger. Det er fascinerende!

 Hvordan bidrar talentprogrammet FRIKAR X til din utvikling som danser?
Jeg blir utfordret i andre stiler, tradisjoner og bevegelsesprinsipper, og jeg setter pris på fellesskapet og ressursene i en ellers ganske solo frilanstilværelse. Det gir fysisk, kunstnerisk og faglig påfyll, en gruppetilhørighet og jobb i produksjon.

Hva ønsker du å få ut av talentprogrammet?
Jeg vil lære andre bevegelsesprinsipper og se hva det kan tilføre mitt bevegelsesspråk, og også se hva jeg kan tilføre FRIKAR og gruppa. Jeg ønsker også å gjøre produksjoner og vi får tilgang på interessante workshops og fagsamlinger.

 Hvordan oppdaget du FRIKAR X?
Jeg hadde tidligere oppsøkt workshops med dansere som hadde jobbet med Marcos Morau/KOVA, og kom over en på Facebook – og så var den i Valdres! Så dro jeg dit, og jeg fikk mulighet til å bli med i FRIKAR X!

Har du lyst til å bidra på Morsalangs?

Alle lag, foreninger, kunst- og kulturutøvere er hjertelig velkomne til å bidra. Ta kontakt med prosjektleder Håkon Sæther på tlf: 90180026 eller mail: Hakon. Saether@moss.kommune.no.

 

Alle foto: Antero Hein