Gir jubileumsgaver for 10 millioner til Moss2020

 

Dette er helt rått, sier prosjektleder for Moss2020, Trygve G. Nordby, etter at det ble kjent at SpareBank 1 Østfold Akershus og SpareBank1 Stiftelsen Østfold Akershus gir til sammen 10 millioner kroner til Byjubileet. 

SpareBank 1 Østfold Akershus og SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus har lange tradisjoner i å bidra til lokal utvikling. I forbindelse med byjubileet 2020 gir den lokale banken og stiftelsen gaver til byens befolkning i størrelsesorden 10 millioner. Hoveddelen av gavemidlene går til opprusting av «jubileumsaksen» Nesparken – Mosseelva – Sundet, og består av to store prosjekter:

Kulturscene i Nesparken

I tilknytning til Speiderhuset vil det bli bygget en moderne permanent kulturscene for alle slags arrangementer, og samtidig lagt til rette for større utendørs konserter. SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus har gitt 5 millioner til dette prosjektet. I forbindelse med jubileumsuken vil den nye kulturscenen være hovedarena for de viktigste arrangementene gjennom hele jubileumsuka i 8-15. august 2020. Blant annet konsert med Kringkastingsorkesteret og Gitarkameratene, Minimorsa (barnefestival), internasjonal festival, popkonsert, mm.  – Den nye scenen vil gi nye og spennende muligheter for Moss, og gjøre Nesparken til en attraktiv arena for større konserter og arrangementer, sier Just Erik Næss, daglig leder i SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus.

Belysning av Mossefossen

Etter åpningskonserten i jubileumsuken 8. august 2020, inviteres byens befolkning til å overvære at lysene tennes i Mossefossen og langs Mosselva.  SpareBank 1 Østfold Akershus har finansiert et permanent lysanlegg til 3.3 millioner som vil gi kunstnerisk belysning av utvalgte objekter i området mellom Mossefossen, Elveplassen og Møllebyen. 

– Vi tror ny lyssetting vil sette Mossefossen og Møllebyen på kartet som en vakker og spennende attraksjon både for folk i nabolaget og for besøkende, sier Arild Bjørn Hansen, administrerende direktør i SpareBank 1 Østfold Akershus. Begge gavene er permanente.

–  Dette er et enestående bidrag til byens befolkning, sier en takknemlig ordfører Hanne Tollerud. Disse bidragene vil være med å skape en fantastisk fin ramme for byen og mange flotte opplevelser i Moss, både under by jubileet og i årene fremover.