Fredag 13. november 20.00
Sted

Moss kulturhus

Hanna Paulsberg Concept

Hanna Paulsberg Concept runder 10 år og feirer med jubileumskonsert på Parkteatret!

Fra Dagbladet, juli 2011:

«Saksofonist og låtskriver Hanna Paulsberg hadde med seg Oscar Grönberg (el-piano), Trygve Waldemar Fiske (bass) og Hans Hulbækmo (trommer), og under en bra besøkt gratiskonsert på den nye Lysthusscenen viste kvartetten betydelige ferdigheter i et modernistisk, melodibasert repertoar med god plass til både intrikate melodiforløp og riff og groover i høyt tempo. (….) Både hun og de tre andre musikerne i kvartetten skåret høyt på god instrumentbeherskelse og ungdommelig fryktløshet i optimistisk forening.» Terje Mosnes, musikkjournalist.

Med originalbesetningen intakt – i seg selv verdt en feiring ­­– har Hanna Paulsberg Concept år for år inntatt en stadig mer ruvende posisjon i den norske jazzvirkeligheten. Allerede i 2011 vant bandet den skandinaviske Young Nordic Jazz Comets-konkurransen, og fikk også Trondheim Jazzfestivals talentpris det året. Fire album – «Waltz for Lilli» (2012), «Song for Josia» (2014), «Eastern Smiles» (2016), «Daughter of the Sun» (2018) – og et stort antall konserter i inn- og utland, spesielt i Frankrike, speiler så vel kvartettens kollektive utvikling som de fire medlemmenes individuelle vekst og modning, og nå i jubileumsåret kan publikum regne med å få servert nye låter og velkjent bandrepertoar i skjønn forening.

Alt har en begynnelse, og Hanna Paulsberg Concept ble til i 2010 som saxofonist/komponist Hanna Paulsbergs eksamensband ved Jazzlinja på NTNU. Siden da har kvartetten vært hovedprosjektet hennes, men ikke uten konkurranse fra virksomheten hennes som hovedmotor i con amore-prosjektet og publikumsfavoritten GURLS, og som frilansmusiker i flere utgaver av Trondheim Jazzorkester. Hun har vært norsk representant i Den Europeiske Kringkastingsunionens ungdomsstorband, har ledet sitt eget bestillingsverkensemble med Bobo Stenson og Laura Jurd i besetningen og er en av musikerne i Anja Lauvdals Joni Mitchell-hyllest. Hun er NTNU-ambassadør, medvirker på plater med bl.a. Espen Rud, og har også rukket å fullføre en mastergrad ved Norges musikkhøgskole.

Kvartetten har likevel aldri blitt parkert. Da Hanna Paulsberg Concept startet et særdeles vellykket plate- og konsertsamarbeid med den svenske trompeteren Magnus Broo (Atomic m.m.) i 2018, viste den til fulle et band med gnist og glød i behold, til tross for at også Grönberg, Fiske og Hulbækmo er travelt engasjert i andre band og prosjekter. Nå i jubileumsåret dukker Broo, sangeren Elin Rosseland og pianisten Håvard Aufles. Førstnevnte er gjennom mange år vel etablert på øverste vokalhylle i norsk jazz, den andre er en ung, bratt stigende stjerne som har fulgt i kvartettmedlemmenes Jazzlinje-spor 10 år etter.

Det blir altså en forsterket utgave av Hanna Paulsberg Concept som skal møte publikum i Moss, og du kan regne med en minneverdig opplevelse i farvannet der jazztradisjon og jazzframtid møtes i form av vital, eventyrlysten musikk!

Hans Hulbækmo (Trommer)

Håvard Aufles (synth)

Elin Rosseland (vokal)

Oscar Grönberg (flygel)

Magnus Broo (trompet)

Hanna Paulsberg (saxofon)

Trygve Fiske  (bass)

Billetter på nett
Arrangør

Hanna Paulsberg

hannapaulsberg@gmail.com 91125961
Foto av Anne Valeur