Hoppet i det for ny vannsportfestival

 

Dødser Simen Mathisen tok i dag utfordringen med å dødse fra en kran på Moss havn for å markere at Moss2020 jobber med å etablere Norges største vannsportfestival i Moss. 

Dødser Simen Mathisen ønsker seg vannsportfestival til Moss i 2020.

Dette er bare én av flere aktiviteter som kan bli virkelighet dersom Moss 2020 får videreført sine planer for en vannfestival neste sommer.

NRK Østfold sin reportasje fra dødsingen. 

– Nye Moss kommune har en unik kystlinje til Oslofjorden – fra Son/Kambo til Larkollen. I tillegg kommer Vansjø. Det var derfor naturlig for oss å tenke på en en vannsportfestival i forbindelse med byjubileet, sier Trygve G. Nordby, prosjektleder for Moss2020.

Svømming over Oslofjorden

I forbindelse med at dette kan bli Norges største og eneste vannsportfestival arbeider vi aktivt for at Moss også skal bli båtfolkets by. De fleste passerer Moss i dag. Vi ønsker å vise alt det Moss har å by på når det gjelder vannsport. Festivalen

vil derfor tilby et bredt spekter av aktiviteter som seiling, dykking, roing, kiting, windsurfing og andre typiske vannaktiviteter. – For de som liker å ha beina godt planta på landjorda ønsker vi å kunne tilby god underholdning som publikummere. I tillegg til kulturelle innslag for folk i alle aldre, utforskes nå mulighetene for å ta opp igjen dragebåtrace i kanalen og anderace i Mosseelva. På den mer ekstreme siden har vi allerede fått med oss de som konkurrerer i dødsing  og svømmekonkurransen Open water mellom Moss og Horten, sier Nordby.

Vil fokusere på sikkerhet og miljø

Planen er at barn og unge i hele Østlandsregionen skal få mulighet til å bli med på en hel uke med vannaktiviteter.

Fra venstre: Morten Torp, ordfører Hanne Tollerud og Trygve G. Nordby, prosjektleder i Moss2020. Foto: Rikke Jeppson/ Moss avis

Her vil de få utforske mange sider rundt vannlek, vannsport og ikke minst vannsikkerhet på ulike arenaer. – Vi er opptatt av at dette også skal være en læringsarena om alt rundt vann for barn og ungdom, sier Nordby. – Det vil derfor også være naturlig å fokusere på sikkerhet og trygghet rundt vann sammen med miljøvern i praksis.

Satser stort         

Festivalen som vil være et samarbeid med lag, organiasjoner og lokalt næringsliv har en målsetning om å trekke til seg rundt 14000 besøkende fra inn- og utland allerede fra første år og en visjon om å bli et årlig arrangement etter dette. Prosjektleder Trygve G. Nordby ønsker seg både økonomiske samarbeidspartnere og andre aktører med på laget. – Dette er en unik mulighet til å bli med i startgropa på en spennende satsing som kan ha stor betydning for Nye Moss, sier Nordby. Han ber interesserte lag og foreninger om å melde seg dersom de har innspill til aktiviteter.

Hør direktesendingen fra hoppet på NRK.