Søndag 26. april
Sted

Parkteateret

UTSATT! Kråkesuite for Moss 2020

Da isen sakte trakk seg tilbake steg Østfold opp av havet. Det store raet demmet opp Vansjø og ble til et fruktbart kulturlandskap der bønder, geistlige riddere, konger og mange andre fant gode hjem.

Mossekråkene slo seg til der elven Morsa løp ut i fjorden og levde i mange år side om side med bøndene i Rygge, mens de fikk seg jernbane, høyvekt, glassverk, bryggeri, dunstende papirindustri og mye mer. Når Ryggebonden med gullsporen og Mossekråka i 2020 slår seg sammen til Moss, skal egnens unge musikere feire dette med en jubileumssuite for Bonden og Kråka.

Komponist Skjalg Bjørstad skriver en suite som gjennom syv satser speiler landskapets og kulturens dannelse, med mystiske samspill mellom isen, raet og sjøen, middelalderens munker, høyvektas omtrentligheter, industriens fremvekst og mosseluktas dissonanser, før temaene forenes til en høyere harmonisk enhet.

Kråkesuiten for Moss 2020 er et samarbeidsprosjekt der elever ved Kulturskolen i Moss og Musikk-Dans-Dramalinjen ved Kirkeparken videregående skole sammen med Moss Spellemannskompani skal urfremføre den nye suiten under Festforestillingen i Parkteatret som avslutter Ungdomsfestivalen Ufest Moss2020. Kråkesuiten er en helt ny komposisjon som er skrevet av komponisten Skjalg Bjørstad for Moss Spellemannskompani, Kulturskolen i Moss og MDD ved Kirkeparken vgs.

Informasjon kommer
Arrangør

Kulturskolen i Moss, musikklinjen ved Kirkeparken videregående skole og Moss Spellemannskompani

helle.tennoe.andersen@moss.kommune
Foto av Tegnet av: Nadine Leergaard