Lørdag 30. mai 12:00
Sted

Moss sentrum

Krapfoss hornorkester. Konsert i gågata

Informasjon kommer.

Krapfoss Hornorkester ble stiftet 1. februar 1945. Korpset har helt siden starten vært et Brassband, hvilket vil si at instrumentbesetningen kun består av messinginstrumenter og slagverk, etter mønster fra de britiske Frelsesarmeorkestrene. Orkesteret er en fri, upolitisk og på alle måter nøytral forening, med målsetning å fremme gleden ved og kunnskapen om korpsmusikk, samt å bidra til å sette farge på byen korpset hører til i, Moss.

Som de fleste foreninger har Krapfoss Hornorkester opplevd oppturer og nedturer, men det har alltid vært ildsjeler som har sørget for at orkesteret har kommet seg videre. De senere årene, kanskje særlig fra midten av 1980-tallet, har den musikalske utviklingen vært svært positiv. Orkesteret har gjort det meget bra i konkurranser, og ble i 2000 tildelt Mossianaprisen for sin innsats og som representant for byen.

I 2002 begynte Krapfoss Hornorkester å arbeide fram årlige prosjekter, som har kommet til uttrykk gjennom temakonserter, reiser og CD-utgivelse. Orkesteret arrangerer også en årlig førjuls-begivenhet i kirken, som blir kalt Messing i Kirkerommet. Dette har etter mange år blitt en tradisjon.

Orkestret har også en liten messinggruppe, som bidrar ved ulike anledninger, både offentlige og private. Krapfoss Hornorkester har per november 2015 full besetning med 30 blåsere og 2 slagverkere. Øvelsene holdes i Østfoldkirken, hver mandag kl. 19 – 22

Informasjon kommer
Arrangør

Krapfoss hornorkester

post@moss.kommune.no