Lager festival for skolestarterne

 

I juni får femåringene i Moss og Rygge sin helt egen festival i Nesparken.

– Vi ønsker å skape en møteplass for skolestarterne, sier Stine Marie Svarthdal. Sammen med Tordis G. Hovinbøle har hun tatt initiativ til festivalen. Stine og Tordis arbeider til daglig som virksomhetsledere i Ørejordet og Jeløy barnehager og er opptatt av å skape felleskap for barn gjennom musikk. Festivalen arrangeres for første gang i Nesparken 14. juni i år og fortsetter i 2020. – Arrangementet i 2019 blir generalprøven og opptakt til 300 års-jubileet. Her tester vi rammen, antall barn og vurderer i hvordan vi skal gjøre det i  2020, sier Stine og Tordis.

Engasjement for musikk, barn og Moss

Ideen til festivalen kom under en studietur til Angered, en bydel i Gøteborg, hvor det er høy andel av minoritetsspråklige slik Moss kommune også har. Der fikk Stine og Tordis høre om hvordan kultur, musikk og estetiske uttrykk ble brukt i arbeidet med barn og unge. –  Vi ønsker å legge til rette for noe lignende i Moss, sier Stine. – Musikk, dans og sang er kulturuttrykk som man ikke trenger felles språk for å forstå. Gjennom kroppen vår uttrykker vi oss slik, og vi opplever det samme. Vi kan snakke om felles opplevelse etterpå, og vi kan gjenkalle opplevelsen ved å lytte til musikken eller danse dansen igjen, sier Stine. –  Musikk er et felles språk for hele verden, alle kan bidra på en eller annen måte, derfor har vi valgt å fokusere på dette i festivalen, legger Tordis til.

Barnas dag

På festivaldagen blir det et tettpakket program med piknik i parken, allsang og dans. Barna skal ha med seg bursdagskort som de har laget i barnehagen og disse vil bli utstilt og  trykket i en bok som blir Mossebarnehagenes jubileumsgave til byen. Festivalen foregår i barnehagetiden og barna kommer sammen med de ulike barnehagene. – Denne dagen skal være for barna. Vi har valgt å legge det i barnehagetiden og kommer ikke til å oppfordre foreldrene til å komme. Dette handler om sikkerheten og rammene for arrangementet. Som sagt tester vi rammen i år  – Så får vi se hvordan vi gjør det i 2020, sier Stine. Hun gleder seg til festivalen og  håper det kan bli en tradisjon, også etter at markeringen av byjubileet er avsluttet.

 

Barnas kulturfestival
Arrangeres i Nesparken 14. juni, klokka 11-13.30.
I 2020 arrangeres den fredag 12. juni 2020.

Her kan du høre sangene:
Alle trenger en liten venn: https://www.youtube.com/watch?v=-beh_4xWkGs
I kroppen min bor jeg: https://www.youtube.com/watch?v=LvsFd76HdkA
Her er link til BlimE-dansen: https://tv.nrksuper.no/serie/blime/MSUB04000818/29-06-2018