Laget film om senkingen av Norvard

 

Onsdag var det premiere på filmen «Bombenatt» av Kjetil Palmquist på Moss kino. – Det er svært viktig at vi tar vare på disse historiene for ettertiden, sier han.

Det var en fullsatt kinosal som fikk med seg premieren på Moss kino. «Bombenatt» tar for seg natten den 28. desember 1944 da en katastrofe rammet Moss. Rett før midnatt ble skipet M/S Nordvard senket av fly fra engelske Royal Air Force i Mossesundet og mange mennesker omkom i et inferno av flammer.
Jan Erik Utberg var tretten år i 1944 og har hovedrollen i filmen. – Det var tøft å være barn under krigen, men vi vokste opp med den og trodde det skulle være sånn. Så vi skjønte nok ikke alvoret, sier han.

I filmen spilles den 13 år gamle Utberg av Bo Lindquist-Ellingsen som også er kinoaktuell med filmen «Flukten over grensen» . Han synes det var veldig gøy å spille i filmen. – Jeg har lært mye og det har vært veldig interessant. Det som skjedde her er veldig dramatisk og det er veldig rart at dette har skjedd rett utenfor her, sier Bo.

I denne filmen forteller seks mossinger hvordan de opplevde denne bombenatten som barn og ungdommer, da 126 tonn bomber ble sluppet over byen. Scener fra hendelsen er animert i 3D for å gi et inntrykk av hva som skjedde på havna denne natten.

Medvirkende i filmen er:
Egil Henriksen, Tor Holmsen, Jan Erik Utberg, Knut Marthinsen, Karin Liv Broman Løken, Jorunn Kristiansen og Bo Lindquist-Ellingsen.

Filmen er laget av Kjetil Palmquist.

Bo Lindquist-Ellingsen og regissør Kjetil Palmquist.
Trygve G. Nordby, prosjektleder for Moss2020, regissør Kjetil Palmquist og varaordfører Tor Petter Ekroll på premieren for filmen «Bombenatt»