Lørdag 26. desember
Sted

Spuntveggen i Moss

Lyskunst i offentlig rom i Moss

Temperature Tuning (for Moss) av Jakob Oredsson vises nå for andre gang fra 21. november 2020 til og med 21. januar 2021.

– Kunst i offentlig rom kan være med på å lyse opp hverdagen og kurere noe av brakkesyken som mange begynner å føle på i disse dager. Galleri F 15 følger nøye med på retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter og oppfordrer ingen til å samles for å se verket, men om man ønsker seg en tur er det tilgjengelig både til fots og fra bil, sier direktør for Galleri F 15, Dag Aak Sveinar.

Fargetemperaturer på spuntveggen Temperature Tuning (for Moss) et nytt lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

Ingen billetter
Arrangør

Galleri F15 og Bane NOR

post@moss2020.no