Lystkunst på spuntveggen

 

Fra 21.november kan kunstverket «Temperature Tuning» av Jakob Oredsson oppleves på spuntveggen i Værlegata ved Moss stasjon. Verket er et samarbeid mellom Galleri F15 og Bane NOR og kan oppleves hver dag ut måneden mellom solnedgang og klokken 22.

– Kunst i offentlig rom kan være med på å lyse opp hverdagen og kurere noe av brakkesyken som mange begynner å føle på i disse dager. Galleri F 15 følger nøye med på retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter og oppfordrer ingen til å samles for å se verket, men om man ønsker seg en tur er det tilgjengelig både til fots og fra bil, sier direktør for Galleri F 15, Dag Aak Sveinar.

Fargetemperaturer på spuntveggen Temperature Tuning (for Moss) et nytt lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.