Nå kan du få et gratis veggmaleri!

 

Gatekunstneren CFSN har fått støtte fra Moss2020 til å lage gatemalerier. Nå er hun på jakt etter vegger å utsmykke.

Med fem veggmaleri ønsker kunstneren å lage en hyllest til Moss og Rygge i anledning 300 års jubileet. ­­ –  Jeg vil få frem stolheten, men også hente opp historien og skape god stemning for folk rundt om i byen, sier CFSN. Tanken bak prosjektet er å løfte byens utseende og skape en fargerik, nostalgisk og inspirerende byutstilling for både lokale og tilreisende. Gatekunsten er blant annet finansiert med midler fra Moss2020 og er gratis for alle som har en vegg de vil få utsmykket. Men vil du være med må du være rask, for her er det først til mølla prinsippet som gjelder.

Hvilke type vegger ser du etter? 

–  Det er viktig at de er sentrumsnære og at folk ferdes der. Det kan være alt fra vegger på en meter til opptil tolv meter i betong eller annet glatt materiale. Også private med vegg ut mot gaten, borettslag og offentlige bygg er interessante, sier CFSN som ber interesserte ta kontakt så fort som mulig. Hun er nå i full gang med å lese seg opp på mossehistorien. – Jeg har allerede én konkret idé til ett av bildene, sier hun. I Rygge kom hun over en liten gutt som lekte med et fly.

Nå ønsker hun å lage et gatemaleri av dette som en kommentar til Rygge flyplass. Hun lover også at både mossekråka og Petterson vil gjenspeiles på en eller annen måte. –  Jeg har mange ideer nå, men hva jeg får til kommer også an på veggene, sier hun. Hun ber interessenter ta kontakt gjennom nettsida cfsnart.com. Gatekunsten skal males i perioden mai til august 2019 og skal stå ferdig i god tid til byjubileet i 2020.

En av Norges dyktigste gatekunstnere

Så snart veggene er på plass begynner prosessen med å forvandle ideéne om til kunstutrykk ved hjelp av sjablonger og spraybokser. Charlotte betegnes som en av Norges dyktigste gatekunstnere og er skolert som maler fra en Florence Academy of Art i Sverige og i tillegg til å være gatekunstner jobber hun med oljemalerier i klassisk realisme. – Et oljemaleri kan gjerne ta flere måneder mens et gatemaleri gjerne er ferdig i løpet av en uke eller to, sier CFSN.

Se hvordan CFSN jobber her!