Lørdag 9. mai 19:00
Sted

Moss kirke

UTSATT! Norwegian Lady 2020: Konsert med Marinemusikken og Lars Klevstrand

9. mai kommer Kongelige norske marines musikkorps, på folkemunne kalt Marinemusikken, til Moss med en konsert som skal hylle alle sjøens helter i anledning ‘The Norwegian lady 2020’.

Utsatt. – Og hva er da mer naturlig å ta med viser av Erik Bye på programmet. Han var jo en av de første som kjempet for Krigsseilersaken og var en av ildsjelene bak de to Norwegian Lady statuene i Moss og Virginia Beach”, sier sjef i Marinemusikken, Sten Kristian Brath.

Lars Klevstrand er solist i et program der han framfører et knippe av Erik Byes mest kjente viser. Noe som resulterte i en Spellemannsprisvinnende plate med Erik Bye og Marinemusikken. I 2020 er det 75 år siden frigjøringen etter 2. Verdenskrig, og derfor vil konserten hylle alle sjømenn som seilte ute og hjemme under krigen. På konserten spiller også korpset annen musikk som hyller innsatsen til krigsseilerne og de som har kjempet for deres rettigheter.

– Samfunnsengasjementet til Marinemusikken har alltid vært stort rundt det maritime miljøet og sjøfolkene, sier Brath.

I løpet av 2020 vil korpsene i Forsvarets musikk delta på konserter og markeringer når museumsskipet ‘D/S Hestmanden’ drar på tokt fra Oslo til Murmansk. Vi håper at Hestmanden også legger til kai i Moss denne dagen.

Informasjon kommer
Arrangør

Sten Kristian Brath

produsent@marinemusikken.no
Foto av KNMM