Torsdag 20. juni 19:00-20:00
Sted

Punkt Ø/Galleri F15, Alby

Om (M)oss: Historien om Galleri F 15 og MOMENTUM, omdømmet og fremtidsvisjoner

Galleri F 15 og MOMENTUM drives av Fylkesgalleriet Punkt Ø. Galleriet ble opprettet i 1966 i Møllebyen i Moss som et av de første gallerier for samtidskunst i Norge. Året etter flyttet galleriet til Alby gård på Jeløy og utviklet raskt en posisjon som et av de mest sentrale visningsstedene i Norge.

Momentumbiennalen, med oppstart i 1998, er blant de eldste biennalene i Norden og feirer i år sin 10. utgave. Historien om galleriet og historien om MOMENTUM er også en historie om Moss, – byen som gjerne omtales som en kunstby lokalt og fra folk utenfra. I relasjon til Moss` historie, identitet og beliggenhet nær hovedstaden reflektere Maria Havstam rundt kunstbyidentiteten ved å presentere Galleri F 15 og MOMENTUMs stolte historier, samt forteller om fremtidsvisjoner for Punkt Ø på Alby. Hun vil også komme inn på hvorfor internasjonale strategier er viktig i arbeidet med å opprettholde Galleri F 15 og MOMENTUMs anseelse og posisjon hos publikum og kunstnere.

Maria C. Havstam, f. 1969, er leder av kunstfaglig avdeling i Punkt Ø – Galleri F 15 og MOMENTUM, hvor hun tidligere har arbeidet som formidlingsleder, informasjonsleder og kurator. Hun har hovedfag i kulturstudier og skrev sin hovedfagsoppgave om 1990-tallets alternative kunstscene, og dens utfordring av kunstinstitusjonens hegemoniske utstillingsrom.

Ingen billetter
Arrangør

Moss2020 og Moss avis

post@moss.kommune.no