Lørdag 23. oktober 19.00
Sted

Verket Scene

UTSATT! En rocka konsert om Moss i 300 år

Sangene til HØYTRYKK handler utelukkende om virkelige hendelser og mennesker fra byens trehundreårige historie: byutvikling, politidrap på Jeløya i 1924, byoriginaler, sosialomsorg, barnedødelighet med mer. Alt på gjennomført mossedialekt.

Århundrets rockekonsert for folk i alle aldre. Kor Korall, Rygge Mannskor og teatergruppa Snakk Om er med på scenen. Her får du høre om pipemaker Frankenstein, Gunnar Kniven, Star Hagen og Tore Tippen (for å nevne noen). Låter som beskriver opprinnelsen til Moss, rasering og utbygging. Familietragedier og familieidyll. Med et aldri så lite skråblikk på styre og stell.

Gjør deg klar for århundrets jubileumskonsert.

Ta med deg venner og familie til dette unike og den eneste forestillingen av

«Moss i 300».

Hva er det, spør du?
Dette er en konsert i to akter som forteller hele Moss by sin historie fra 1720 – 2020 på en måte som aldri før er gjort. Ingrediensene i denne forrykende konserten er fortellinger om «Hvermansen» som i århundrer har tråkka sine sko i Moss.

Hvordan, spør du?
Ved hjelp av sangtekster på ekte lokal Mosse-dialekt, ikledd rocka melodier, får du fortalt blant annet historier om Gunnar «Kniven», «Star» Hagen og Tore «Tippen». Du får innsyn i solskinnsdager, rasering og oppbygging av Moss, folk på skyggesiden, familieidyll og tragedier. Heder og ære og et aldri så lite skråblikk på styre og stell.

Hvem, spør du?
HØYTRYKK har samarbeidet med lokale krefter bygd opp en konsert for folk i alle aldre.To lokale kor, hhv. Kor Korall og Rygge Mannskor.Tre lokale, dog profesjonelle, skuespillere fra teatergruppa «Snakk Om».

En ukonvensjonell fotograf, Tom Otterbekk.
Arrangement skrevet av Christian Clasén.
Studio- og lydtekniker, Christian Jacobsen.
Fortellerstemme, skuespiller Signy Sandsberg.
Lysshow og filmcrew.

Ikke minst økonomisk støtte fra komiteen Moss2020, med Trygve Nordby i spissen. Overveldende engasjement fra Verket Scene, ved Håkon Sæther.

Hvor, spør du?

Verket Scene, lørdag 24. oktober 2020.

Konsertprogram med alle historiene og alle sangtekstene til de 600 første som kommer inn dørene. Her er det med andre ord prinsippet først til mølla som gjelder.

 

 

 

Billetter på nett
Arrangør

Verket Scene

post@verketscener.no