Lørdag 29. februar 17:00
Sted

Rygge kirke

Vårlys- Strykekvartetten Vulkan Quartet gir gnistrende skuddårskonsert

Bli med på et uforglemmelig og sjeldent tett fysisk levende samspill.

Velkommen til en lys og romantisk konsert med Vulkan Quartet!

Fanny Hensel:   Strykekvartett i Ess-dur, sats 1
Andrea Tarrodi: Strykekvartett nr 3 «Light Scattering»
Frank Bridge:    Tre idyller for strykekvartett
Felix Mendelssohn Bartholdy: Strykekvartett nr. 3 i D-dur, op. 44 nr. 1, sats 1 og 3

På denne konserten får du oppleve 4 verk med forskjellig karakter, men med en ting til felles; De har alle et element av lys og letthet i seg som gjør at denne musikken passer spesielt til de lyse tidene som vi går i møte.

Felix Mendelssohns eldre søster Fanny Hensel er nok for mange et nytt bekjentskap. Men i oppveksten var hun sin brors største inspirator, og på konserten fremføres verk av begge de to begavede komponistene.

«…bright sounds of extraordinary beauty» – Wiener Zeitung
Den unge svenske komponisten Andrea Tarrodi sitt stykke “Light Scattering” er skrevet i 2014. Stykket er bygget på en idé om å beskrive sollys  som brytes i møte med biter av glass i forskjellige former og farger. Resultatet er et utrolig vakkert og variert stykke med spennende klanger, der strykeinstrumentene utnyttes til det fulle.

Frank Bridge sitt verk “Three Idylls” er nok mest kjent for sin andre sats, som er inspirasjon for et kjent stykke av Benjamin Britten, nemlig “Variations on a Theme by Frank Bridge”.

Konserten avsluttes med Felix Mendelssohns jublende strykekvartett i D-dur.
———————-
Vulkan Quartet hadde sin debutkonsert i Kyrre Texnæs Studio i desember 2018 og har siden hatt flere konserter i Oslo. Kvartetten be plukket ut til å spille på bransjetreffet Arena Klassisk i mai 2019 og var på turné i Nord-Norge og på Innlandet sommeren 2019. I august 2019 startet de en konsertserie på Vulkan i Oslo, med totalt 6 konserter i løpet av sesongen 2019-2020.  I samarbeid med koreograf Kyrre Texnæs jobber de med regi og bevegelse, og ønsker å lage helhetlige forestillinger med musikken i sentrum.

Kvartettens medlemmer er Kaja Pernille Østervold og Sander Tingstad på fiolin, Maren Nygård på bratsj og Marit Johansen på cello. Alle har mastergrad i utøving fra Norges Musikkhøgskole, og jobber i dag som frilansere med oppdrag over hele landet.
———————-
Moss 2020
10. august 2020 er det 300 år siden Moss fikk bystatus av Fredrik IV. Dette ønsker vi å feire på behørig vis med folkefest, arrangementer og aktiviteter for byens innbyggere og besøkende.

2020 blir et spesielt år for Moss på flere måter. I tillegg til jubileet er det også dette året Moss og Rygge slår seg sammen til én kommune. I denne forbindelse vil vi legge stor vekt på å vise forbindelsene tilbake til Rygges middelalderhistorie, symbolisert ved Rygge kirke fra 1100-tallet. Det overordnete målet for jubileumsåret er å bygge felles identitet og kultur, samt inspirere til å skape nye verdier i den «nye» Moss kommune, basert på likestilling, inkludering, mangfold og bærekraft.
Et stort antall arrangement vil bli spredd ut over hele jubileumsåret. Den sentrale jubileumsuken vil være fra lørdag 8. august til søndag 16. august 2020, med en stor folkefest lørdag 15. august. Det blir blant mye annet felles nyttårsfeiring inn og ut av jubileumsåret, åpningsuke i nytt kulturhus i januar og første uken i juni vil Rygge middelalderkirke stå i fokus.

Denne konserten er arrangert av Musikkens Venner i Moss og ome

Billetter kjøpes på nett og på stedet.

 

Les mer om arrangementet her! 

 

Billetter på nett
Arrangør

Moss kirke

terref@online.no