Lørdag 17. august 14:00
Sted

Skarmyra kulturkafé

Schack/Bernstein/Nygård

Hermund Nygård og danske Martin Schack teamer i denne trioen opp med en av de mest interessante amerikanske gitarister over de siste 20 år; Peter Bernstein.

Siden starten av 90-årene har Bernstein tilhørt den absolutte jazzelite. Dette har han bevist i sitt duosamarbeid med pianisten Brad Mehldau, såvel som i hans egen trio, hvor man finner organisten Larry Goldings og trommeslageren Bill Stewart. Han har spilt med de fleste i jazzens «hvem hva hvor», og er å finne på utallige innspillinger.

I denne trioen flankeres Bernstein av to musikere som begge er godt bevandret innenfor orgeljazzen i henholdsvis Norge og Danmark.

Martin Schack har gjort seg bemerket over det meste av jazzverdenen på turneer i Europa og Asia med bl.a. Peter Bernstein Schackmates, Sinne Eeg, Tom Harrell, Jimmy Cobb, Katie Thiroux, DRBB, m.fl.

Hermund Nygård er bl.a. kjent fra legendariske The Real Thing, han har turnért med navn som Ronnie Cuber og Dick Oatts, og er  fast innehaver av trommestolen i Sharp 9,  Petter Wettre ˋRemembering Breckerˋ, The Staffan William-Olsson Trio og Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra.

Når Schack/Bernstein/Nygård nå legger ut på turné, er det med et repertoar godt forankret i amerikansk jazztradisjonen, med både standards og originalkomposisjoner av bandets medlemmer. Lekenheten er hele tiden allestedsnærværende, og trioen vil by på orgeljazz i verdensklasse!

Billetter på nett
Arrangør

Christian Frederik-dagene

hakon.saether@moss.kommune.no