– Selvsagt skal vi ha festfyrverkeri på nyttårsaften!

 

Det sier prosjektleder Trygve G. Nordby i Moss2020. Han lover at utgangen av jubileumsåret skal markeres på skikkelig vis.

– Vi må naturligvis unngå folkemengder så jubileumskomiteen legger ikke opp til en feiring i sentrum slik vi gjorde i fjor, men lager heller en tv-sending, sier prosjektlederen. Det er programlederne Ole Jacob Lindberg og Sofie Bjerketvedt som skal lede den halvannen times lange sendingen med lokale gjester, musikalske innsalg og tilbakeblikk på året som har gått. – Mange tror kanskje at det meste har blitt avlyst på grunn av covid-19, men sannheten er at vi har greid å gjennomføre veldig mye, om enn på en litt annen måte, understreker Nordby.

Arrangementet finner du her! 

Rekordmange seere

Nordby er stolt over at både Moss2020 og de ulike arrangørene har greid å snu seg rundt for å gjennomføre arrangementene på en trygg og smittevernvennlig måte. – Vi må heller ikke glemme at det var tusenvis på arrangementene før epidemien brøt løs, sier prosjektlederen og peker blant annet på nyttårsaften som samlet over 3000 mennesker, åpningen av utstillingen med gullsporen, foredragsrekka Om (M)oss og en rekke andre arrangementer som ble avviklet tidligere på året.  – Vi har greid å snu oss rundt for å skape alternative løsninger for de aller fleste av våre arrangementer, sier han og minner om byens bursdagsfest som ble avviklet digitalt med rekordmange seere.

 

Et folkehav hadde samlet seg for å få med seg fjorårets nyttårsfeiring. Foto: Roy Nilsen/ Moss fotoklubb.

Jubileum i to år

Flere av de større arrangementene, slik som konserten med KORK, Sivertsen, Sunde og Eggum, Vannsportfestivalen, Morsalangs, Internasjonal festival og Minimorsa er utsatt til neste år.
– jubileumskomiteen har sett at disse arrangementene ikke lar seg gjennomføre på en forsvarlig måte i 2020 og har derfor valgt å utsette disse til 2021. På mange måter kan vi si at vi har et toårig byjubileum, sier Nordby. Han håper at flere av disse arrangementene blir til årlige begivenheter i Moss. – Vannsportfestivalen og ungdomsarrangementet Inspire Change er allerede i gang med å etablere seg i Moss. I tillegg ser vi at byen mangler en egen barnefestival og håper derfor at Minimorsa kan gjentas årlig.

 

– Vi må naturligvis unngå folkemengder så jubileumskomiteen legger ikke opp til en feiring i sentrum slik vi gjorde i fjor, men lager heller en tv-sending, sier Trygve G. Nordby, prosjektleder for Moss2020. Foto: Berit Rødstøl/ Moss2020

 

Program: 
22.45 Nyttårsending med kavalkade på følgende steder: www.moss2020.no, www.moss.kommune.no, www.moss.avis.no og på Facebook sidene til Moss2020 og Moss kommune.
23.00 Gjester i studio.
24.00 Fyrverkeri over byen.

Hovedbilde: Ingeborg Øien Thorsland