Søndag 2. august 12.00
Sted

Moss kunstforening

Separatutstilling med Brita Been


Gjennom en innholdsrik kunstnerkarriere har tekstilkunstner Brita Been gjort seg bemerket med en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn og utland, samt en serie utsmykkinger på lokalt og nasjonalt plan.

Brita Been er født og oppvokst på Jeløya. Hun bor og arbeider nå i Porsgrunn. Med sine vevde tepper viderefører og fornyer Been tradisjonen. Hun mottok i fjor den internasjonale CORDIS PRIZE for Tapestry 2019 med verket RANKE, som baserer seg på et bringebroderi, utført i den vakre broderitradisjonen, rosesaum fra Telemark. En hyllest til kvinners skapende arbeid, deres tid og tålmodighet og den overfloden disse broderiene representerer i den tekstile folkekunsten.

I utstillingen med tittelen ARVESTYKKER vil hun vise tepper fra serien med samme navn og fra serien SKYBRAGD. Det er i år 10 år siden sist Been stilte ut i Moss Kunstforening. Ytterligere informasjon finner du på hennes nettside www.britabeen.no og i en video https://www.absolutetapestry.com/video/

Moss Kunstgalleri finner du mellom Moss kirke og Café Halina. Galleriet holder åpent stort sett hele året, og stiller ut samtidskunst og viser tidvis deler av Moss Kunstforenings egen kunstsamling.

Utstillingen er gratis!

Utstillingen vil være åpen lørdager fra kl 1100 til kl 1400 og
søndager fra kl 1200 til kl 1600

Kunstforeningen/galleriet forholder seg til de pålagte/nasjonale  smittvern reglene

Henvendelse, telefon 906 65 356
E-post: moss.kunstforening@m-kunst.no

 

Gratis arrangement
Arrangør

Moss kunstforening

post@moss2020.no