Skolt blir gullsponsor

 

Det familieeide selskapet Skolt Holding jobber med pukk og masser, miljøpark, eiendom og entreprenørvirksomhet. Selskapet ønsker å bidra til fellesskapet og det store byjubileet i Moss i 2020.

– Vi er takknemlige for at Skolt vil bidra til å skape store hendelser i Moss. Det er både inspirerende og veldig viktig at en rotfestet og synlig Mossebedrift blir med på dugnaden og spleiselaget som et byjubileum egentlig er, sier prosjektleder for Moss2020, Trygve G. Nordby.

Dermed har Nordby inngått samarbeidsavtale med nok en viktig bedrift i Moss, for å styrke jubileumsbudsjettet og involvere næringslivet i det store 300-årsjubileet som skal feires til året.

Ønsker å profilere regionen

Skolt Holding blir gullsponsor, noe som innebærer et raust økonomisk bidrag på 100.000 kroner. Kommunen har hovedansvaret for byjubileet, med planlegging, gjennomføring og økonomi. Men arrangementer og hendelser vil styrkes og gjøres bedre og rimeligere for publikum ved hjelp av ytterligere økonomisk hjelp fra blant annet Skolt Holding.

– Det er både naturlig og hyggelig å være med på å bidra til folkefest når Moss blir 300 år. Kommunen er hjemmet til mange av våre ansatte, og enda flere når Rygge og Moss slås sammen snart. Vi ønsker å profilere Moss og regionen aktivt. Gjennom utvikling skal Moss bli et enda mer attraktivt sted å bo, besøke og driver næringsvirksomhet i, sier administrerende direktør Karsten F. Hansen.

Betydelig verdiskaper

Selskapet som brødrene Skolt startet i 1953 eies fortsatt av gründernes familier. Omsetningen har reist seg til hele 1 milliard kroner på årsbasis, skapt gjennom 260 ansatte. Og næringstomtene mellom pukkverket og E6 i Moss utgjør et betydelig grunnlag for verdiskapning i jubileumsbyen i fremtiden. Svimlende 300.000 kvadratmeter byggbar flate er eid 100 prosent av konsernet. Området er i sin helhet regulert til næringsformål.

– Moss har en veldig lovende fremtid, med gode forutsetninger for økt velstand for alle byens innbyggere. Vi føler et relativt stort ansvar for å få ting til å skje. Nå gleder vi oss veldig til byjubileet og alt som skal skje i Moss i 2020. Vi vil være en del av folkefesten og delta, smiler jubileets nye støttespiller og gullsponsor.