Sterk utstilling om aktuell tematikk

 

De 52 terrakottakvinnene slår i mot deg med en gang man entrer utstillingsrommet. Med ryggen til danner de en hær av kvinner. Hver og en av dem med sin unike historie som det er verdt å stoppe opp ved. Tematikken til Heyerdahls kvinner er dessverre like aktuelt i 2020. Kvinner og barns lidelser i konfliktsituasjoner og krig er daglig brutalt dokumentert igjennom media.Den dempede belysningen gir en flott ramme rundt utstillingen.

Kunstner Marian Heyerdahl har gjenskapt de mannlige terrakottakrigerne som kvinner for å vise krigens konsekvenser for sivilbefolkningen og enkeltindividene. – Dette er en av de mektigste utstillingene man kan se! sier Trygve G. Nordby som er prosjektleder for Moss2020. – Utstillingen er både vakker og fengende, det er kunst med et blodig alvor, sier han.
«The Terracotta Woman » ble første gang presentert i Moss i 2008 ved Momentumhallene og satte dype spor hos publikum. Det er derfor ekstra gledelig å kunne holde utstillingen åpen gjennom hele jubileumsåret 2020.

I tillegg til kvinnehæren har Heyerdahl laget en ny stedsspesifikk installasjon som består av 1000 små hender som strekker seg ut av en vegg som en kommentar til flyktningkrisen.
Moss har tatt til seg utstillingen for budskapet og den sterke opplevelsen harmonerer med arven fra 1814, Mossekonvensjonen og byens ønske om å formidle kunnskap om fred- og konfliktløsning gjennom Christian Frederik-dagene.

Åpen lørdag og søndag fra 12-16 fra 15.februar og ut 2020.
Åpen hver dag i skolens sommerferie (Steng på mandager)

Utstillingen er gratis!