Søndag 29. mars 12:00
Sted

Momentum kunsthall

STENGT til 13. april. Terracottakvinnene. En hær av kvinner for fred

I jubileumsåret kan du igjen oppleve Terracottakvinnene: Denne gangen lyssatt for å få frem andre dimensjoner.

STENGT til 13.april. «The Terracotta Woman» av Marian Heyerdahl har inntatt bryggerihallene i Moss bryggeri. Det åpne rommet, med dempet belysning, gir en flotte ramme og fremskaper tid til refleksjon.

Utstillingen vil være åpen lørdager og søndager kl. 12.00 – 16.00. Samt alle dager i sommerferien kl. 12.00 – 16.00. 

Kunstneren har gjenskapt de mannlige terrakottakrigerne som kvinner for å vise krigens konsekvenser for sivilbefolkningen og enkeltindividene. «Dette er en av de mektigste utstillingene man kan se!» sier Trygve Nordby som er prosjektleder for Moss2020. Utstillingen er både vakker og fengende, det er kunst med et blodig alvor.

Utstillingen ble første gang presentert i Moss i 2008 ved Momentum hallene og satte dype spor hos publikum ved å berøre og skape ettertanke. Det er derfor ekstra gledelig å kunne holde utstillingen åpen gjennom hele jubileumsåret 2020.

I tillegg til kvinne hæren har Heyerdahl laget en ny stedsspesifikk installasjon som består av 1000 små hender som strekker seg ut av en vegg som en kommentar til flyktningkrisen.

Tematikken til Heyerdahls kvinner er dessverre like aktuelt i 2020. Kvinner og barns lidelser i konfliktsituasjoner og krig er daglig brutalt dokumentert igjennom media.

Moss har tatt til seg utstillingen for budskapet og den sterke opplevelsen harmonerer med arven fra 1814, Mossekonvensjonen og byens ønske om å formidle kunnskap om fred- og konfliktløsning gjennom Christian Frederik-dagene.

Gratis arrangement
Arrangør

Moss 2020

post@moss.kommune.no
Foto av Anders Bergersen