Verket og Höegh Eiendom blir hovedsponsor

 

Eiendomsaktøren som er i førersetet for de store forandringene i Moss blir en vesentlig samarbeidspartner og sponsor av 300-årsjubileet.

– Höegh Eiendom har hele tiden vist stor vilje og deltakelse ved å låne ut områder på Verket og Konvensjonsgården til kulturarrangementer, sier prosjektleder for Moss2020, Trygve G. Nordby. Han mener at de store forandringene som er gjort og gjøres i bybildet gir stor merverdi til byen. – Gjennom byjubileet får vi benytte oss av attraktive lokaler og områder. Vi er storfornøyde med både denne hjelpen og pengebidraget vi får, smiler Nordby.

Som hovedsponsor for Moss2020 vil Höegh Eiendom, i likhet med flere sentrale bedrifter i Moss, hjelpe til med å øke jubileumsbudsjettet. Dette betyr bedre og større arrangementer for alle mossinger og besøkende som vil ta del i den massive feiringen i 2020.-  Vi er en av bedriftene som har eiendommer der byen ble grunnlagt. Selvsagt skal vi bidra til å støtte feiringen som legges her, forteller direktør Jan Erik Kristiansen, leder for forretningsområdet Moss i Höegh Eiendom.

Lover flere tusen boliger og arbeidsplasser

Få er klar over hvor mange mennesker som vil bo og jobbe i det gamle Peterson-området når alt står ferdig. Nå skyter utviklingen fart, om få år vil jernbanen forsvinne og de urbane endringene vil i enda større grad bli synlige. – Vi har 6-700 mennesker som jobber her i dag. Det er langt flere enn da Peterson stengte dørene. I 2038 vil det være hele 2.000 arbeidsplasser og rundt 6.000 mennesker vil bo i området, sier Kristiansen når han ser i glasskula og spår fremtiden.

Allerede i 2027 regner han med å være halvveis mot målet. Hele 250.000 kvadratmeter skal bygges, og Kristiansen mener at de er i ferd med å lykkes med de store endringene i bybildet. – Når vi støtter, bidrar og identifiserer oss med Moss2020 og 300-årsjubileet, er det en del av vårt samfunnsansvar. Men vi er også sikre på at dette har markedsverdi for oss. – Flere eiendomsaktører burde støtte jubileet, for dette er en ren vinn-vinn-situasjon, avslutter markedsansvarlig Eva Kristin Talberg.