– Vi skal skape landets råeste vannsportfestival

 

Festivalsjef Morten Torp  forventer over 15 000 besøkende til det som blir Norges største vannsportfestival i Moss i juni.

Festivalen er et samarbeid mellom lag, organisasjoner og lokalt næringsliv. Moss Vannsportfestival tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som seiling, dykking, dødsing, roing, kiting, windsurfing og andre typiske vannaktiviteter. Det blir vannsportuke for barn i Moss og omegn, kulturelle innslag og folkefest. På den mer ekstreme siden blir det konkurranse som dødschallenge med mulige verdensrekord i høyde, NM i Kiting, NM i seiling og svømmekonkurransen «Open water» mellom Horten og Moss. Den legendariske Dragebåt- konkurransen skal også arrangeres igjen. Det er Moss2020 som har tatt initiativ til festivalen som arrangeres for første gang i 2020 og skal leve videre etter jubileet.

Vannsportfestivalen i Moss ved ledelsen. Fra venstre: Morten Torp og Lars E. Wilhelmsen.

Torsdag ble prosjektgruppen, som består av leder Morten Torp og Lars E. Wilhelmsen fra Sportspartner, presentert på Bylab. I tillegg består festivalen av en arbeids- og styringsgruppe. Vannsportfestivalen er ett av de større arrangementene i jubileumsåret.

Vannmiljøkonferansen «Vannet og vi»

Vannsportfestivalen vil i samarbeid med Naturvernforbudet og Kystlotteriet arrangere en konferanse rundt bærekraft, vann og miljø. – Målsetningen er å ta en nasjonal posisjon på dette feltet med paneldebatt og fokus på sjø, sier Wilhelmsen. – Det er næringslivet på hele Østlandet, lag og foreninger og forvantning som er målgruppen, legger han til.

Jubileumsprogrammet for Moss2020 lanseres på Verket scene 28.november.2019.

Foto: Ingeborg Thorsland/ Storybold